Ett litet & billigt paket som passar det nystartade bolaget perfekt. Gratis dina 3 första månader, Därefter 1kr/ mån i 12 månader. Förnyas sedan för 109kr/ mån.
Ett mellanstort paket som passar dig som har en större hemsida med många besökare. Gratis dina 3 första månader, Därefter 1kr/ mån i 12 månader. Förnyas sedan för 169kr/ mån.
Ett mellanstort paket som passar dig som har en större hemsida med många besökare.
Extra allt! Gratis .SE-domän första året. ID-skydd och 5 Office 365-licenser ingår gratis för alltid.
WordPress är en programvara med öppen källkod. Det innebär att andra användare kan ladda ner, använda, läsa och modifiera källkoden vilket i sin tur bidrar till flexibilitet och kostnadsbesparingar för användaren. Med andra ord kan koden laddas ner gratis för användning och vidareutveckling. Den grundläggande programvaran WordPress är enkel att använda vilket gör att du snabbt kan komma igång och skapa din hemsida, blogg eller app.
WordPress grundades 2003 av Mike Little och Matt Mullenweg med syftet att skapa ett enkelt och välkonstruerat system för personlig publicering. Sedan dess har programvaran utvecklats enormt mycket från ett bloggverktyg till en komplett lösning för hemsidor. WordPress är idag världens största Content Management System och det finns ett stort community som bidrar till dess framgång. Utvecklare, forskare, designers, entreprenörer och bloggare är bara några av många som skapar och delar med sig av funktioner och förbättringar. Idag finns det tusentals olika funktioner och tillägg vilket ger obegränsade möjligheter när du skapar en hemsida med WordPress.
Att skapa en hemsida med WordPress är enkelt, gratis och flexibelt. Wordpress är användbart oavsett om du vill bygga en portfoliohemsida, sälja saker, skapa en app eller börja blogga. Hela 43 % av alla hemsidor på nätet har skapats med WordPress vilket säger en hel del om dess användarvänlighet. Här kan du läsa hur du steg för steg kommer igång med wordpress.
Det första du behöver göra är att välja ett bra webbhotell. Alla som har en hemsida behöver hyra internetutrymme hos ett webbhotell som kopplar upp hemsidan mot internet. Det är också där du ansluter SSL-certifikatet, sätter upp e-postadresser och liknande. Med Miss Hosting webbhotell är det mycket enkelt, smidigt och billigt att skapa en WordPress hemsida. Miss Hosting erbjuder ett specialanpassat WordPress webbhotell från endast 9 kronor i månaden. Det gör att du kan installera din WordPress hemsida på 5 sekunder med bara ett klick. Miss Hosting erbjuder även större paket om du planerar en större hemsida eller flera WordPress sidor. Med mediumpaketet 'Professional' kan du ha upp till 10 WordPress hemsidor för endast 19 kronor i månaden. Om du vill ha obegränsat med WordPress hemsidor väljer du Miss Hostings 'Ultimate'-paket för 29 kronor i månaden. Det viktigaste när du väljer webbhotell är att det är en pålitligt tjänst som fungerar som den ska. Miss Hosting har fått 4,9/5 i betyg av användare hos TrustPilot vilket gör det till ett mycket tryggt val.
Välj ett bra och passande domännamn till din hemsida. Domännamnet kan lite förenklat beskrivas som webbplatsens identitet på internet. Det är domännamnet som du skriver in i din webbläsare när du vill besöka en viss hemsida. Domänmanet kan avslutas med .com, .se, .org, .io eller något annat. Du kan välja och köpa ditt domännamn direkt hos Miss Hosting. Du kan även ha flera olika domäner på samma webbhotell.
Nu är det dags att start upp WordPress. Om du använder Miss Hosting som webbhotell är det här steget mycket smidigt. Det krävs endast ett klick och ett par sekunder att installera WordPress med Miss Hosting. I samband med installeringen väljer du även användarnamn och lösenord.
Äntligen kan du börja skapa din helt egna WordPress webbplats. Du kan i princip skapa vilken typ av webbplats du vill. Oavsett om du vill skapa en blogg, e-handel, app eller någon annan typ av hemsida så kan du göra det med WordPress. En viktig del av skapandet är att välja en design som passar ditt varumärke. Det finns massor med olika designteman att välja bland. Vissa är gratis och andra kostar pengar. Det kan vara värt att lägga några extra kronor på ett snyggt premiumtema som skapats av professionella designers om du vill ha en riktigt proffsig layout. Lägg gärna lite tid på att läsa på om olika teman. Kika på deras betyg, kontrollera att de kan uppdateras och att de är anpassade för SEO. Givetvis ska du även välja ett tema som är så likt den hemsida som du vill skapa eftersom det innebär att du behöver göra färre egna anpassningar.
Sist men inte minst är det dags att välja vilka tillägg som du behöver. En stor fördel med WordPress är nämligen att det finns över 58 000 olika tillägg att välja bland. Det gör att du enkelt kan skräddarsy din hemsida med olika funktioner som du behöver. Exempel på funktioner är följande:
Alla som vill skapa en hemsida har glädje av WordPress. Idag används programvaran av miljontals användare över hela världen. Det är alltifrån mindre företag och bloggare till stora Fortune 500-företag. Personer med ingen eller begränsad teknisk kunskap såväl som duktiga programmerare använder sig av WordPress. Tidigare krävdes det en hel del tekniska kunskaper för att kunna använda WordPress, men idag kan i princip vem som helst komma igång och skapa en webbplats med programvaran. WordPress idag är det överlägset mest använda systemet för hemsidor, eftersom det är enkelt att komma igång, det är gratis samt att det ger stora möjligheter att anpassa och växa med olika tilläggsfunktioner.
Det finns såklart både för- och nackdelar med att använda WordPress. Vi och miljontals andra användare tycker att fördelarna överväger nackdelarna. För att göra det lättare för dig att fatta ett beslut om du ska skapa en hemsida med WordPress har vi sammanställt några fördelar och nackdelar.